Forum Gorgoroth Strona Główna Gorgoroth
Nieoficjalne forum zespołu Gorgoroth

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak zaczęliscie waszą przygodę z metalem??

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Gorgoroth Strona Główna -> Gorgoroth
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Filthers

PostWysłany: Sro 22:57, 09 Sty 2008    Temat postu: Jak zaczęliscie waszą przygodę z metalem?? Odpowiedz z cytatem

Słuchamy Gorgorotha ale mysle że nikt z nas nie zaczynał od black metalu ale dochodzil krok po kroku. Ja zaczynalem od sluchania Iron Maiden ktorzy absolutnie mna zawladneli, potem przyszly Metallica, SOAD, Helloween, Apocalyptica itp. Potem odkrylem zespol Kat (co za syf) ktory oswoil mnie z tresciami satanistycznymi (co za *****) dzis juz nie slucham Kat'a bo to pozalowania dla mnie godny zespol... Prawdziwa przygode z Blackiem zaczalem od Cradle of Filth, oczywiscie nie spodobali mi sie od razu ale z kazdmy nastepnym przesluchaniem podobali mi sie coraz bardziej i nie potrafilem juz sluchac Nightwisha, Sonata Arctici czy innych zespolow (teraz czasem zapuszczam) ale wiedzialem ze to co graja Kredki to jakis inny gatunek, cos wspanialego... i tak z czasem odkyrlem MayheM, Dimmu Borgir, Carpathian Forest itp... O istnieniu Gorgorotha dowiedzialem sie z strony na ktorej bylo (UWAGA) 19 najglupszych zdjec black metalowcow i byl tam Vrangsim z ta swoja tlusta dupa, potem dowiedzialem sie ze CF gral dla jakiegos Norweskiego zespolu jako support w polsce i tak oto natknalem sie na Gorgorotha. Z poczatku podchodzilem z obrzydzeniem gdyz bylem na nich za cianki szczerze mowiac ale z czasem oswoilem sie z ich tresciami i muzyka... I tak przedstawuia sie moja historia w skrucie... POminalem okres na wczesny meta i power metal gdyz nie chcialem sie rozpisywac
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ZUS

PostWysłany: Czw 0:05, 10 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z metalem czy ogolnie muzyka gitarowa? Kiedys sluchalem hip-hopu (hehe) i twierdzilem ze mtal to syf. Nastepnie mialem swoj mlodzienczy okres buntu i sluchalem punk rocka co dalo mi dobry wstep do muzyki gitarowej. Musze zaznaczyc ze nigdy nie lubilalem zespolow typu SOAD, Linkin Park czy Limp Bizkit i do teraz ich nie cierpie. A black metal zaczal sie od afery z koncertem Gorgoroth nie tak dawno bo przeciez 4 lata temu. Ogladanalem na TVN chyba material o tym i pomyslalem ze to straszne debile i sa smieszni i dla beki wlazlem na ich strone, sciagnalem mp3. Na dlugo zaniechalem tej muzyki bo nawet nie potrafilem rozroznic w ktorym momencie wchodzi wokal. Potem jednak przypomnialem sobie o Gorgoroth (znowu jakies cos w TV chyba bylo) i sciagnalem ich mp3, potem druga, trzecia, potem ich starsze nagrania potem dyskografie i jakos poszlo. Tak wiec pokrotce mozna powiedziec ze swoja przygode z black metalem zaczalem od Gorgoroth.
Kuba

PostWysłany: Czw 13:39, 10 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja miałem początek podobny:
ZUS napisał:
Kiedys sluchalem hip-hopu (hehe) i twierdzilem ze mtal to syf. Nastepnie mialem swoj mlodzienczy okres buntu i sluchalem punk rocka co dalo mi dobry wstep do muzyki gitarowej.

Z tym, że o metalu nie miałem zdania, nie zastanawiałem się nawet.
Następnie zaraziłem się od znajomego kapelą punk rockową "Defekt Muzgó" i Rammsteinem, potem Iron Maiden.
Następnie historia idzie tak:
Jak byłem małoletnim szczylem i czułem się jeszcze "wielkim księciem ciemności" to moje gusta muzyczne oscylowały w okół takich kapel jak Dimmu Borgir czy Cradle Of Filth. Hmmm typowe... Jednak chęć odkrywcza doprowadziła mnie do poznania pierwotnej czołówki norweskiej "sceny mroku" takiej jak Darkthrone, Immortal czy Carpathian Forest. A to dlatego, że słuchając kredek i czytając recenzje bardzo często natrafiałem na zdania typu: "może to nie ten sam kunszt co darkthrone czy burzum ale s\potrafią tworzyć swój klimat" - no więc sobie pomyślałem "co to kurwa jest to darkthrone itp" i wszedlem na strony, poczytałem, ściągnąłem utworki. Przełom nastąpił w momencie gdy usłyszałem powalającą wszystko, będącą kwintesencją norweskiego black metalu (jak dla mnie) płytę "Panzerfaust" Darkthrone. Od tego momentu wszystko poszło jak huragan. Zrozumiałem, że muzyka z tego gatunku nie musi być dopicowana technicznie, nie musi być szeroko rozpoznawana i nie musi być wyświetlana w stacjach muzycznych żeby była piękna. Tak też poznałem Gorgoroth do której na początku nie byłem zbyt przekonany co jednak szybko się zmnieniło po dokładniejszym wsłuchaniu i wyłapaniu "tego czegoś".

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Filthers

PostWysłany: Pon 9:58, 14 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tez potrzebowalem tego czegos Smile Potrzebowalem mocnych ciezkich riffow i brutalnego growla a kredki wydawaly mi sie lekko pod tymi wzgledami pizdowate... (slucham ich do dzis ale juz nie tak jak kiedys) Pozniej dopiero kumpel pozyczyl mi plyte Dimmu Borgir a ja juz potem sam zdobywalem plytki corazto dzikszych zespolow
Powrót do góry
666

PostWysłany: Sro 17:08, 23 Sty 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cóż u mnie zaczęło się od zespołu Sweet Noise i jego starych płyt, które są hardcorem/metalem/hard rockiem - ciężko je sklasyfikować, ale jest to mocna muzyka o mocnej treści. Potem lekko złagodniałem słuchając nowszych płyt Sweet Noise, które są łagodniejsze. Po pewnym czasie zainteresował mnie zespół Metallica, którego słucham do dziś i jest to bardzo dobry zespół. Później już był System of a Down, Red Hot Chili Peppers i inne średnio mocne brzmienia, których aktualnie nie słucham (Peppers nie słuchałem od paru lat, a Systemu słucham już bardzo rzadko). No i potem się zaczęło - wiele czynników w życiu sprawiło, że zainteresowałem się mocniejszymi zespołami tak więc sięgnąłem po płytę zespołu Vader, zaarz później po Behemoth w późniejszym czasie nową Vesanie i KoRna i w końcu nie dawno zainteresował mnie Immortal i Gorgoroth. Tak więc na dzień dzisiejszy jestem ogromnym fanem zespołów: Metallica, KoRn, Behemoth, Vader i Vesania z czego najbliższy mi jest Behemoth - to są moje ulubione zespoły, ale często też słucham innych choćby Gorgoroth, którym coraz bardziej się interesuje Twisted Evil Twisted Evil
Powrót do góry
Lemisz

PostWysłany: Pon 15:17, 04 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja przygoda z metalem, zaczęła się trochę dziwnie. Jako dzieciak słuchałem dużo muzyki klasycznej (z resztą nadal mi się to zdarza). Gdzieś tak w VI klasie mój przyjaciel podrzócił mi płytkę Huntera, spodobało mi się, potem doszła Metallica (S&M). W gimnazjum poznałem mojego świetnego kumpla - zaraził mnie Nirvaną i Metallicą. Wciągnąłem się w to... W II gimnazjum szukałem trochę mocniejszego grania... usłyszałem o Slayerze... szybko skombinowałem kasetę "Season In Abyss" zakochałem się w niej Smile potem dochodziły inne zepsoły trash metalowe. To jednak było dla mnie trochę za mało, usłyszałem o czymś takim jak Black Metal. Poczytałem trochę artykółów na temat tej muzyki i dorwałem się do Gorgorotha. Moją pierwszą płytą BM był "Pentagram" trochę się rozczarowałem gdy to usłyszałem... Na początku trochę się zniechęciłem do tego ten satanizm. Ale coś mnie kusiło by bardziej się w to wsłuchać po którymś tam przesłuchaniu bardzo doceniłem tę płytę. Zacząłem się interesować innymi zespołami - szczególnie Mayhem. W międzyczasie (a właściwe od momentu przyjścia do gimnazjum) narastały marzenia o tworzeniu własnej muzyki. Nauczyłem się grać na gitarze...
Tak na dobre Black Metalem zainteresowałem się kiedy miałem ciężki okres w życiu w tedy zacząłem słuchać Burzum i inne płyty Gorgoroth. Ciężki okres w życiu się skończył ale muzyka pozostała i pozostanie na zawsze
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ambrosje

PostWysłany: Wto 15:32, 07 Kwi 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie zaczelo się od fascynacji wygladem black metalowców. Very Happy Generalnie to całe zycie szukalem mocnych wrażeń. Na początku było spotkania w gronie znajomych ktorzy nie lubili kosciola religii i tego slimaczenia o Bogu i wierze. Z ciekawości badz wyrafinowania sluchali metalu z Norwegii. Przewaznie fajnie było spędzac czas z znajomymi, i miec respekt u innych jak nas znali, bali sie nas poniewaz wyglądalismy jak diably z piekła rodem, chłopcy lat naście, z makijażem dlugimi wlosami w ciuchach płaszczach ciemnych z odwróconymi krzyżami ogólnie fascynacja tymi klimatami nas skłoniła do tego. Od młodosci uczyłem się gry na fortepianie sluchalem i klasyki i metalu. Jakos tak skok na głęboką wodę nie był dla mnie stopniowany.
Powrót do góry
Richard8949

PostWysłany: Sob 22:55, 07 Lis 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jako dziecko słuchałem rocka typu Kult,T-Rex,Rolling Stones i starego reggae jak Peter Tosh,Alpha Blondy i BM&W , słuchałem też sporo Bacha.
Pierwsze spotkanie z metalem miałem w roku 2003 lub 2004, leciała wtedy taka audycja chyba na Anty-Radiu i zrobiło to na mnie wrażenie lecz przestałem słuchać radia i tym samym metalu.Lecz w trzy lata później znów zacząłem się interesować cięższą muzyką gdy usłyszałem w Crazy Train Ozzego potem przyszła płyta Kill em all Metallica i Grom Behemoth. Po około pół roku przypomniałem sobie o Gorgoroth i tym zacząłem słuchać Burzum i Mayhem. Następnie przychodziło coraz więcej zespołów BM szczególnie z Polski.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Dartam

PostWysłany: Czw 19:10, 19 Lis 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja fascynacja metalem zaczęła się od szwedzkiego zespołu Sabaton, kiedy to przypadkiem natrafiłem na utwór 40:1 jednak fascynacja tą bandą trwała bardzo krótko, szukając nowych wrażeń natrafiłem na utwór "Katharinas bortgang" Gorgortha. Który cholernie mi się spodobał, słuchałem go praktycznie bez przerwy. W sumie nadal uważam, że to ich najlepszy kawałek.

No i to wszystko. Very Happy
Powrót do góry
Szron

PostWysłany: Czw 9:43, 29 Kwi 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moja historia bedzie malo interesujaca...
sila rzeczy zaczynalem od rocka poniewaz rodzice tego sluchaja... The Police, Sting, Deep Purple itd...

no i pewnego razu ojciec kupil mi plyte Slayer'a. szczerze? nie moglem wytrzymac tego lomotu wiec plyta gdzies tam sobie poleciala i odczekala pol roku Smile a wtedy... ach, milosc wielka Smile pozniej przyszly takie kapele jak SOAD, Slipknot czy Behemoth... jednak szybko mi sie odwidzialo, chec poznania czegos o wiele bardziej ekstremalnego wziela gore:) i tak pojawily sie zespoly takie jak Darkthrone, Gorgoroth, Carpathian Forest... w black zas na dobre wkrecilem sie dzieki mojej dziewczynie:) kiedys, bedac u niej w Warszawie, zaprowadzila mnie do nieistniejacego juz sklepu Dziupla... no i sie zaczelo... Smile jechalem tam co miesiac i wydawalem kupe siana;) i zostalo juz tak do dzis. Amen.
Powrót do góry
Hrw

PostWysłany: Czw 21:53, 27 Maj 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja miałem zbyt "delikatne" uszy żeby od razu słuchać metalu. Właściwie wszystko rozpoczęło się od Red Hot Chili Peppers. Ich muzyka była wtedy antidotum na wszystko. Później zainteresowałem się cięższą muzyką. Na początku wiadomo - Metallica. Później w telewizji zobaczyłem teledysk do Bloody Roots Sepultury. Osłuchany z melodyjnym "brzdąkaniem" Metallici stwierdziłem że tego się nie da słuchać. Jednak po pewnym czasie przyzwyczaiłem się i stwierdziłem że nawet mi się podoba. Zapoznawszy się z kilkoma zespołami, zacząłem szukać nowych. Na jakimś forum w necie ktoś rzucił nazwę Gorgoroth. Stwierdziwszy że takiego zespołu jeszcze nie słyszałem, stwierdziłem że warto zobaczyć co to za jedni. Obejrzałem ich koncertówkę (grali Revelation of Doom) i od razu mnie odrzuciło. "Kurde - wokalista wrzeszczy tak że nie rozumiem co śpiewa, słychać tylko ścianę dźwięku, a w dodatku są pomalowani jak pomyleńcy" - takie odczucia miałem w pierwszej chwili. Później w moim życiu przyszły chwile kiedy po prostu potrzebowałem cięższych dźwięków i przypomniałem sobie o Gorgoroth. Przyzwyczaiłem się i zrozumiałem ich muzykę tak jak kiedyś Sepulturę. Dalej to już poszło z górki : Mayhem, Immortal, Marduk itp. I jakoś tak zostało że słucham ich do dzisiaj.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Gorgoroth Strona Główna -> Gorgoroth Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: